BLOG SAYFAMIZ

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, bilgi teknolojileri haberleri, eğitim yazılarımızı,
ürün ve hizmetlerimiz hakkında son detayları bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Hosting Satın Alırken ve Paket Seçimlerinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

1Görüntülenme
11 Ekim 2018

Hosting seçimi ne kadar önemli diyecek olursanız, bu konunun web projenizin temeli olduğunu söyleyebiliriz. Bir ev inşa ederken, temelinin sağlam olması, evinizin yasal nitelikte olması, kurallara uygun olması ne kadar önemliyse, hosting de böylesine önemlidir. İleride evimiz ile ilgili sorunlar yaşamak istemediğimiz gibi, çokça emek verip kuracağımız web sitemizin (Kurumsal Site, E-ticaret,B2B, veya Blog) de sorunsuz çalışması ve hedef kitlemize 7/24 doğru bir şekilde hizmet etmesi gerekmektedir.

 

Web sitenizin gün içerisinde anlık olarak kesinti yaşamaması için alt yapı seçimi ve bunun yanı sıra web sitenizin aylık trafik değerleri de önemlidir. Hosting satın alırken nelere dikkat edilmesi gerekir isterseniz bir göz atın.

 

Hosting Satın Alırken Paket Özelliklerine Dikkat Edin.
Öncelikle web sitenizin ne olarak hizmet verdiğini belirleyin (Kurumsal Tanıtım, E-ticaret,B2B, Blog vb.). Bu konudaki seçiminizi yapmanız önemli, çünkü bir e-ticaret siteniz var ise alacağınız web hosting özellikleri düşük olduğu sürece sizleri zor durumda bırakacaktır. Bir web sitesi için dikkat edilmesi gereken önemli donanım özellikleri vardır. Başlıca Donanım Özellikleri;

 

RAM (Bellek)
RAM seçimi yaparken şunu unutmayın. RAM ne kadar yüksek olduğu takdirde sizlerin site hızı, uygulama hızı ve erişim hızı etkilenmektedir. 

 

CPU (İşlemci)
İşlemci sitenizin yüklenme hızını etkiler. Bu yüzden sunucu başına daha az sayıda hosting barındıran firmalar daha çok tercih edilmelidir.

 

Veri Trafiği
Web sitenizin aylık bir trafik kotası bulunmaktadır. Web sitenize giriş yapan her kullanıcı belli boyutlarda BYTE cinsinden paket gönderimi yapmaktadır ve bunun yanında web sitenin boyutu kadar indirme yapmaktadır. Bu işlemler trafiğe yansımakla birlikte indirme/aktarma işlemleri ve mail gönderme/alma işlemleri trafik kotasına yansımaktadır. Sitenize giren kullanıcılar her siteye giriş yaptıklarında sitenin trafiklerini etkilememektedir. Giren kullanıcının tarayıcı önbelleğine kaydedilen web siteniz, kullanıcının her girişinde tekrar indirmek yerine önbellek üzerinde çalışmaktadır. Bu kotanın olması sizlerin fazla kullanıcıya erişmenize değil, web sitenizin büyüklüğüne ve arka tarafta çalışan sistemlere bağlıdır. Bu sebepten dolayı trafik değerlerinizi düşük seçmemeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

 

Disk Yapısı ve Boyutu
Eğer tanıtım amaçlı ve içerisinde çok fazla görsel barındırmayacak bir web sitesi için 1 GB kapasite yeterli olacaktır. Eğer bir video yayınlama, paylaşım sitesi gibi düşünceleriniz varsa yetersiz kalacaktır. 

 

İşletim Sistemiz Linux mu Windows mu?
Eğer wordpress, joomla gibi php ve mysql kullanan bir sistem kullanacaksanız Linux, ASP, .NET, CORE MVC kullanacaksanız Windows sunucuları tercih etmelisiniz. HTML kullanacaksanız her ikisi de olabilir, her ikisinde de sorun yaşamazsınız.

Hosting satın alma işlemi yaparken bu kriterlere dikkat ederek, hem bütçenizi hem de zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmiş olursunuz. Projenize uygun olmayan ya da sitenizin potansiyelini kaldırmayan hosting paketleri ile ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz. Web sitemizi ziyaret ederek hosting fiyatları konusunda detaylı bilgi alabilir, projelerinize en uygun hosting paketini seçerek web sitenizi anında yayına alabilirsiniz.

 

Mevcut hosting paketinizi İşteSite kalitesine taşımak istetediğinizde, tüm hosting taşıma işlemleri teknik destek ekibimiz tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Bir Yorum Yazın